'Lewandowski tekende ei zo na bij Real Madrid: contract uitgelekt'

'Lewandowski tekende ei zo na bij Real Madrid: contract uitgelekt'

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 11:08ma 03-08-2020 om 11:08

Laatste update: maandag 3 augustus 2020 om 11:09ma 03-08-2020 om 11:09

Het scheelde niet veel of Robert Lewandowski had niet in het shirt van Bayern München gespeeld, maar in het wit van Real Madrid. De Koninklijke had al een contract voor de spits klaarliggen toen zijn contract bij Borussia Dortmund in 2014 afliep.

Het is bijna niet voor te stellen, Robert Lewandowski in een ander shirt dan dat van Bayern. Toch was Real in 2013/2014 dichtbij de komst van de Pool. Het contract dat er klaarlag in Madrid is uitgelekt en is in handen van het Poolse Onet Sport. Het contract van Lewandowski in het Signal Iduna Park liep in de zomer van 2014 af en Real gooide in december 2013 al een hengeltje uit.

De Koninklijke legde de aanvaller een contract van zes seizoenen voor: Lewandowski zou bijna elf miljoen euro aan tekengeld ontvangen en jaarlijks 8,6 miljoen euro binnenhalen. Nog een aantal opmerkelijke details: de Pool zou tijdens zijn verblijf in Madrid geen motor of motorboot mogen besturen en ook skiën en klimmen was uit den boze.

Mondeling akkoord
Lewandowski had destijds al een mondeling akkoord bereikt met Bayern, maar volgens Cezary Kucharski (zijn zaakwaarnemer tot februari 2018) was Lewandowski bereid Der Rekordmeister af te zeggen. De Pool koos uiteindelijk toch voor Bayern, omdat hij bij Real niet het shirt met rugnummer negen zou dragen. "Robert was niet de nummer één geweest, dat was de doorslaggevende factor", liet Kucharski weten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws