Niet samen juichen: ‘Pro League werkt aan een uitgebreider coronaprotocol’

Niet samen juichen: ‘Pro League werkt aan een uitgebreider coronaprotocol’

03-08-2020 09:28
24

Er was heel wat te doen om de viering van de Antwerp-spelers tegen Club Brugge. Viroloog Marc Van Ranst uitte ook zijn onvrede op sociale media en de Pro League zou nu ook aan een uitgebreider coronaprotocol werken, dat meldt Het Nieuwsblad.

De Pro League wil dat de competitie sowieso zaterdag van start gaat en werkt aan een coronaprotocol. ‘Zo mogen voetballers niet meer in elkaars armen springen na een goal. Samen juichen is verboden. Er wordt ook bekeken wanneer een match kan/moet worden uitgesteld door Covid-19: bij zeven besmettingen per ploeg ofwel nadat drie of vier spelers die op het laatste wedstrijdblad stonden besmet zijn’, klinkt het.

Na Club Brugge-Antwerp was de kritiek duidelijk: samen vieren mag niet. Sommigen vonden het overdreven omdat de spelers tijdens de match ook in contact komen met elkaar. ‘De Pro League is alleszins op haar hoede. Zij wil volgend weekend in de provincie Antwerpen groen licht krijgen voor competitiematchen en overlegde ook met Van Ranst.’

“Tijdens wedstrijden is er uiteraard contact tussen spelers”, vertelt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “Alle voetballers zijn ook intensief gescreend, maar er is natuurlijk de perceptie. We hebben de puntjes op de i gezet, want voetballers hebben een voorbeeldfunctie.” Taferelen zoals de bekerwinst van Antwerp zijn aldus uit den boze.