Na vier promotiefinales op rij (!) is Dom eindelijk op weg naar Eerste Klasse A

Na vier promotiefinales op rij (!) is Dom eindelijk op weg naar Eerste Klasse A

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 22:44zo 02-08-2020 om 22:44

K. Beerschot V.A. toonde zich te sterk voor Oud-Heverlee Leuven in de ietwat gefnuikte 'promotiefinale' van Eerste Klasse B. Na de 1-0 uit de heenwedstrijd trokken de Ratten ook aan Den Dreef aan het langste eind: 1-4. Geen wonder, als je een ervaringsdeskundige als Joren Dom in huis hebt.

De Antwerpse rechtsachter is stilaan een fenomeen in 1B. Voor het vierde jaar op rij (!) betwistte hij immers de promotiefinale. De voorbije twee seizoenen beet Dom telkens in het zand met Beerschot, tegen respectievelijk Cercle Brugge en KV Mechelen. Nu is het dus wel raak. Zijn persoonlijke teller staat nu op vijf overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen in al die finales samen.

In het voorjaar van 2017 mocht Dom zich ook al eens de kampioen van Eerste Klasse B noemen. Toen bereikte hij die status bij ... Royal Antwerp FC. Op de Bosuil was de karakterspeler een echte publiekslieveling, maar onder het ambitieuze nieuwe bestuur was het geloof in zijn kunnen niet bijster groot. Dom koos dan ook eieren voor zijn geld met een gevoelige overstap naar Beerschot.

Nu gaat de 30-jarige vleugelverdediger voor het eerst zijn kans in Eerste Klasse A. Dat gebeurt bijzonder snel: volgend weekend start de nieuwe competitie al. Beerschot trekt zondag naar KV Oostende.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Heeft Dom het niveau om mee te draaien in Eerste Klasse A?

(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws