Europese tickets: Antwerp verzekerd van zes EL-duels, Charleroi kan Spurs treffen

Europese tickets: Antwerp verzekerd van zes EL-duels, Charleroi kan Spurs treffen

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 22:25zo 02-08-2020 om 22:25

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 22:38zo 02-08-2020 om 22:38

Niet alleen Club Brugge baalde door de overwinning van Royal Antwerp FC in de finale van de Croky Cup (0-1), ook Sporting Charleroi had reden om ongelukkig te zijn. Door de bekertriomf snoept The Great Old namelijk het rechtstreekse Europa-League-ticket van de Henegouwers af. Zij zullen zich nu via de voorrondes moeten proberen plaatsen.

Het heeft even geduurd door de corona-onderbreking, maar zowat alle Europese competities zitten er eindelijk op. Dat betekent dat de toegangsbewijzen voor de Europese toernooien ook vastliggen. Club Brugge (poulefase Champions League), KAA Gent (voorrondes Champions League) en Standard Luik (voorrondes Europa League) hadden al zekerheid over hun Europese toekomst. Hun mogelijke scenario's kan je nog eens nalezen in dit artikel.

Nu is er dus ook duidelijkheid voor Antwerp en Charleroi. De Carolo's moeten het uiteindelijk stellen met het op één na slechtste ticket voor de Europa League. Terwijl Standard in de tweede voorronde aftrapt, krijgt die andere Waalse club nog één ronde respijt. Door het gebrek aan Europese prestaties uit het recente verleden zal Charleroi hoogstwaarschijnlijk geen reekshoofd zijn. Standard is dat wel, maar twee ploegen uit hetzelfde land kunnen niet tegen elkaar uitkomen.


* de sterretjes bij bepaalde teams duiden aan dat het team in kwestie nog in actie komt in een vorige voorronde. Het algoritme gaat er echter steeds vanuit dat de ploeg met de hoogste coëfficiënt doorstoot.

Enerzijds maakt die status van niet-reekshoofd de weg richting groepsfase extra zwaar, anderzijds kan het wel aantrekkelijke tegenstanders opleveren. Zo zou het elftal van Karim Belhocine in de derde voorronde al kleppers als Tottenham Hotspur, AC Milan of VFL Wolfsburg in de ogen kunnen kijken. Mindere goden zijn FCSB, Partizan Belgrado of NK Maribor. Als Charleroi het tot de laatste voorronde schopt, komen daar nog enkele afvallers uit de Champions-League-voorronde bij.

Antwerp in pot 4
Voor Antwerp geldt hetzelfde nadeel als voor Charleroi: omdat het slechts één keer actief was in Europa tijdens de voorbije vijf seizoenen, heeft het nauwelijks coëfficiëntiepunten. Daarom staat het vast dat stamnummer één in de vierde en laatste pot ingedeeld wordt. Dat verhoogt de kans op een leuke poule. In pot 1 zitten vanzelfsprekend een pak klinkende namen, maar ook pot 2 (Sparta Praag of FC Kopenhagen) en pot 3 (Galatasaray, Leicester City, Feyenoord ...) herbergen aantrekkelijke teams.

Bron: Bert Kassies

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie zal het beste figuur slaan in Europa?

(295 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws