Vijf maanden later wint Beerschot ook terugmatch: We zijn terechte kampioen

Vijf maanden later wint Beerschot ook terugmatch: "We zijn terechte kampioen"

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 21:10zo 02-08-2020 om 21:10

K. Beerschot V.A. heeft de 1-0-bonus uit de heenwedstrijd van midden maart (!) met succes verdedigd in de promotiefinale. Straffer nog: ook in Leuven haalden de Ratten het, met 1-4. Hoewel beide ploegen door het gewijzigde competitieformat al zeker waren van hun stek in Eerste Klasse A, doet die zege veel deugd bij doelman Mike Vanhamel.

Beerschot mag zich nu namelijk officieel kampioen van Eerste Klasse B noemen. "De wedstrijd weerspiegelt perfect wat we in de tweede periode hebben gebracht: met een hechte groep een blok maken", blikte Vanhamel terug naar het voorbije seizoen in een reactie bij Play Sports. "Ok, in de eerste helft kregen we een paar kansen tegen, maar dan maken we de 0-1 op een heel belangrijk moment en zitten we in de wedstrijd. We hebben een ongelooflijke ploeg om dat te kunnen uitbouwen en de counter te spelen. Daar hebben we Leuven heel veel pijn kunnen doen."

"Ik denk dat we terecht kampioen zijn, op basis van de tweede periode en de finale", is Vanhamel duidelijk. "We hadden een beetje meeval. Het is misschien hautain om te zeggen, maar in de eerste helft hadden we al wat kampioenengeluk, met die bal op de lat en enkele goede richtingen."

Extra deugd na corona
In de voorbereiding scoorde Beerschot niet al te gemakkelijk. Dat viel niet op aan Den Dreef. "We hebben onze goals voor het einde gehouden", knipoogt Vanhamel. "Het doet wel deugd om onze spitsen te zien scoren. Marius (Noubissi, nvdr.) scoort vandaag, Fessou (Placca, nvdr.) scoort vandaag ... Fantastisch gevoel om zo het seizoen te kunnen afsluiten. Maar goed, volgend seizoen staat het nieuwe seizoen al voor de deur, dus we gaan klaar moeten zijn."

Hoe groot was de impact van het coronavirus? "Moeilijk, wel, omdat je heel lang thuis zit", geeft Vanhamel toe. "Je kan wel veel gaan lopen, maar zeker voor een doelman is dat niet het interessantste aan het spelletje. Het was even moeilijk, maar we hebben de koppen bij elkaar gestoken. Vanaf dag één in de voorbereiding hebben we geen druk gelegd op die wedstrijd. We hebben ons voorbereid op het seizoen. Pas de laatste twee weken hebben we toegewerkt naar deze wedstrijd. Ik denk dat de aanpak van de hele technische staf geloond heeft", besluit de aanvoerder van Beerschot.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Is Beerschot de terechte kampioen van Eerste Klasse B?

(27 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws