Beerschot toont eergevoel met winst bij OH Leuven en is kampioen van 1B

Beerschot toont eergevoel met winst bij OH Leuven en is kampioen van 1B

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 20:53zo 02-08-2020 om 20:53

K. Beerschot V.A. heeft zich tot de kampioen van de Proximus League 2019-2020 gekroond. Bijna vijf maanden na de 1-0-zege in de heenmatch van het promotieduel met Oud-Heverlee Leuven wonnen de Ratten ook de terugmatch aan Den Dreef: 1-4. Door de beslissingen binnen de Pro League was ook OHL echter al zeker van een ticket voor Eerste Klasse A.

Promotie stond dus niet meer op het spel in Leuven, de officiële titel en de eer natuurlijk wel. Beerschot had dat ook begrepen en nam het begin van de wedstrijd voor haar rekening. Dat leverde weliswaar geen echte open kansen op. Na 20 minuten leek het langverwachte duel wat op een anticlimax uit te draaien, maar toen rechtte de thuisploeg de rug.

OHL stak meer vaart in haar spel en vond steeds vaker de vrije man. Dat leverde ook kansen op. Thomas Henry testte Mike Vanhamel een eerste keer, waarna Frédéric Duplus een open kopmogelijkheid onbenut liet. Tussendoor haalde Kamal Sowah twee maal uit met een knap vluchtschot, waarvan er eentje op de lat uiteenspatte.

Beerschot op een diefje
Net wanneer Beerschot leek te kraken, sloegen de Antwerpenaren zelf toe. Tot drie keer toe mocht Raphaël Holzhauser een hoekschop nemen. Derde keer, goede keer, zo luidt het spreekwoord. Zijn haarfijne trap werd door Kenneth Schuermans in eigen doel verwerkt. Ei zo na ging Beerschot zelfs met 0-2 de rust in, maar een mirakel hield het leer uit de kooi van Darren Keet.

OHL hoopte het tij te keren na de koffie, maar de troepen van Hernan Losada drukten die gedachte al snel de kop in. Eerst troefde Tarik Tissoudali een weifelende Duplus af, nadien zette Marius Noubissi zich sterk door en trapte knap raak. Die 0-3 nam alle lust weg bij de Leuvenaars, al trof Sowah snel de lat. Het opvallendste moment was nog de invalbeurt van Jérémy Perbet, die de bij de rust ingekomen Anthony Limbombe alweer mocht aflossen.

Diezelfde Perbet liet wel nog de eerredder optekenen met een rake kopbal. In de toegevoegde tijd zette Euloge Placca de marge weer op drie treffers: 1-4. Beerschot gaat zo als kampioen over naar Eerste Klasse A. Voor Marc Brys werd het een debuut om snel te vergeten, al kan hij zich dus wel verheugen op 1A-voetbal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws