Klaar voor 1A? Concentratieverlies OHL, kwaliteit Beerschot maakt het verschil

02-08-2020 21:00 Laatste update: 03-08-2020 07:30
2

Beerschot en Oud-Heverlee Leuven promoveren sowieso naar 1A. Beide clubs namen het tegen elkaar op in de return van de (promotie)finale. Beerschot trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 1-4. Welke conclusies kunnen uit de wedstrijd worden getrokken? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

Concentratieverlies Oud-Heverlee Leuven
Marc Brys en zijn manschappen moesten een 1-0 achterstand wegwerken. OHL kwam traag op gang, maar naarmate de eerste helft vorderde werd het gevaarlijker. Enkele afstandsschoten van Sowah deden Beerschot bibberen. OHL kreeg echter het deksel op de neus.

Vlak voor rust kwam het op achterstand na een own-goal van Schuermans. Verovlgens ging het van kwaad naar erger. Verdedigend zag het er niet goed uit bij de 0-2 tien minuten na rust. De bal kon niet worden weggewerkt en Tissoudali tikte (te) gemakkelijk binnen.

OHL had vooral ook veel pech. De bal spatte een paar keer uiteen op de lat en een paar centimeter verschil had voor een andere wedstrijd kunnen zorgen. Toch moeten de manschappen van Brys in 1A de concentratie hoog zien te houden ook al worden de kansen niet omgezet in doelpunten. Uiteindelijk zorgde Perbet voor de eerredder. De eindstand kwam op 1-4 na een doelpunt van Placca in de slotfase.

Kwaliteit Beerschot maakt het verschil
Coach Hernan Losada en zijn pupillen moesten een 1-0 voorsprong verdedigen. De uitploeg kwam in de eerste helft enkele keren in de problemen, maar aanvoerder Vanhamel is een betrouwbare kracht en hield zijn netten schoon. Uiteindelijk zorgde een hoekschop voor de 0-1.

Beerschot tankte duidelijk vertrouwen en meteen daarna was het bijna weer prijs. De grote kans werd echter op de lat gedevieerd. Tien minuten na rust viel de 0-2 dan toch. Tissoudali tikte de bal binnen en na tussenkomen van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd.

Spits Noubissi liet vervolgens zijn klasse zien en maakte de match dood. Na een knappe actie verdween de bal in de benedenhoek. Vanhamel werd toch een keer geklopt. Perbet mocht vrij inkoppen en zorgde voor de 1-3. Ook bij Beerschot scoorde een invaller nog. Placca pikte zijn doelpuntje mee in blessuretijd.

1A waardig?
OHL liet met enkele mooie acties en looplijnen zien dat het kan meedraaien in 1A. Schuermans zorgde echter voor een ongelukkige domper. Ook Tshimanga liet zien ervaring te hebben op het hoogste niveau. De linksback met een verleden bij KRC Genk was een sterke kracht op de linkerflank.

Verdedigend waren er toch een paar mindere momentjes bij OHL. Allereerst was er het eigen doelpunt, maar ook de 0-2 zag er niet goed uit. De bal bleef hangen in de kleine rechthoek en Tissoudali kon binnenwerken. Ook in 1A worden zo’n slordigheden meteen afgestraft.

Ook opvallend was de wissel van Stallone Limbombe. De ex-Antwerp-speler kwam tijdens de rust in het veld, maar werd na 70 minuten alweer vervangen door Jeremy Perbet. De middenvelder kon geen potten breken. Brys was hard voor zijn pupil en haalde hem naar de kant. Perbet liet zien nog altijd een doelpuntendief te zijn. De spits zorgde via het hoofd voor de 1-3.

Beerschot kwam als een duiveltje uit een doosje uit de hoek. De elf van Losada werden even weggedrukt, maar een knappe corner van Holzhauser zorgde voor de 0-1. De middenvelder was ook één van de sterkhouders bij Beerschot. Verdedigend hield het redelijk stand met een paar reddingen van Vanhamel.

De 0-2 kwam er door geharrewar in de zestien. Toussidali tikte gemakkelijk binnen en liet zo zien over een goede reactiesnelheid te beschikken. Dé aanvallende kracht van Beerschot lijkt toch Noubissi te zijn. De Lukaku-achtige spits zorgde ook voor de knappe 0-3. Noubissi lijkt dan ook over 1A-kwaliteit te beschikken waar veel verdedigers moeite mee gaan hebben.

OHL had nog enkele afstandsknallen in huis, maar kon voor de rest niet veel forceren tegen een sterk Beerschot in de tweede helft. Toch was er ook even concentratieverlies in de verdediging toen Perbet vrij kon inkoppen en die zorgde voor de 1-3. Zo kon de betrouwbare Vanhamel dan toch niet de nul houden.