Club Brugge onherkenbaar in bekerfinale: Je ziet dat vaker bij kampioenenploegen

Club Brugge onherkenbaar in bekerfinale: "Je ziet dat vaker bij kampioenenploegen"

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 19:44zo 02-08-2020 om 19:44

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 19:44zo 02-08-2020 om 19:44

Club Brugge was zaterdagavond de grote favoriet om de bekerfinale te winnen tegen Royal Antwerp FC, maar de troepen van Philippe Clement gaven niet thuis en verloren met 1-0. Sporza ging bij analist Gert Verheyen op zoek naar een uitleg voor de wanprestatie van Blauw-Zwart.

"Club was zelf gewoon niet goed genoeg. Het was voor een stuk onherkenbaar. Tot in maart speelde het met energie en intensiteit en die was er gisteren totaal niet", aldus Verheyen. "Waarom? Decompressie is de gemakkelijkste uitleg nadat je een seizoen zo goed als alles gewonnen hebt. Dat het misschien te gemakkelijk was. Je ziet dat vaker bij kampioenenploegen, dat ze daarna moeilijk uit de startblokken schieten."

"Als iedereen een klein beetje minder zijn best doet, dan wordt dat in een groep een vrij groot percentage. En enkele sterkhouders lieten het afweten. Vormer, Vanaken, Mata: het leek alsof ze met een zware rugzak speelden. Maar de verdienste zit natuurlijk ook bij Antwerp. Ze hebben op korte tijd iets moeten bouwen, maar ze waren klaar voor de opdracht. Dat is een pluim voor de spelers en voor hun coach", besloot Verheyen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws