'Ook aandacht geven aan positieve signaal van duizenden fans van Antwerp en Club'

'Ook aandacht geven aan positieve signaal van duizenden fans van Antwerp en Club'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 16:31zo 02-08-2020 om 16:31

Royal Antwerp FC verzekerde zich zaterdagavond van haar eerste trofee in 28 jaar, door Club Brugge in de finale van de Croky Cup te vloeren met 0-1. Dat leverde dolle vreugde op, die bij momenten niet helemaal beantwoordde aan de coronamaatregelen, oordeelt Marc Van Ranst. Niet iedereen is opgezet met die negatieve kijk.

Onder meer bij het enige doelpunt van Lior Refaelov en na het laatste fluitsignaal vielen Antwerp-spelers elkaar in de armen. Een slecht voorbeeld, aldus Van Ranst, die fijntjes opmerkte dat voetballers hun beroep blijkbaar 'anders' vinden. Philippe Crols, commentator bij Play Sports, vindt die analyse te streng. Op zijn Twitter-profiel kroop hij dan ook kort in de pen.

Crols wijst erop dat er in de uren na de bekerwinst nauwelijks meldingen zijn gemaakt van supporters die in het openbaar kwamen vieren of amok maakten. Daar werd vooraf nochtans danig voor gevreesd. De meeste fans slaagden er echter in om hun emoties in hun sociale bubbel te verwerken. Crols voegt daaraan toe dat er de voorbije maanden 'andere voorbeelden' waren. Denk daarbij aan enkele protestacties, bijvoorbeeld.

De Pro League heeft de kritiek van Van Ranst overigens wél ter harte genomen. Na overleg met de viroloog zijn OH Leuven en K. Beerschot V.A., die zondagavond de (overbodige) promotiefinale betwisten, nog eens de levieten gelezen. Spelers moeten zoveel mogelijk afstand bewaren en contact vermijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vind jij van de kritiek van Van Ranst?

(282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws