OH Leuven kan op een dag de titel pakken in 1A, net zoals Leicester

"OH Leuven kan op een dag de titel pakken in 1A, net zoals Leicester"

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 16:00zo 02-08-2020 om 16:00

Om 19u trappen Oud-Heverlee Leuven en K. Beerschot V.A. de terugwedstrijd van de promotiefinale af aan Den Dreef. Door de recente beslissingen op de Algemene Vergadering van de Pro League heeft dat duel geen waarde meer. Daardoor kunnen beide clubs al vooruitblikken naar Eerste Klasse A. De ambities van OHL reiken alvast érg ver.

Dat valt althans af te leiden uit een interview van Vince Euvrard, ex-coach van de Leuvenaars, met Het Nieuwsblad. Na de corona-onderbreking werd hij aan de deur gezet, ondanks de behoorlijke resultaten. Wrok koestert hij allerminst. "Mijn waardemeter is dat ik een club beter achterlaat dan ik ze heb aangetroffen. Ik heb altijd geloofd en geloof op vandaag nog altijd dat OHL-King Power tot de subtop in België kan behoren", aldus Euvrard.

Daarna gaat onze landgenoot nog een stapje verder. "Wat King Power in Leicester gedaan heeft, kan ook in België. De stap naar 1A is het eerste, maar als ze die stap kunnen zetten, kunnen ze een rol van betekenis spelen. Ze zitten in de top-8 qua werkingsmogelijkheden en infrastructuur. OHL kan op een dag de titel pakken in 1A, net zoals Leicester in de Premier League", volgt een straffe uitspraak.

Al beseft Euvrard uiteraard dat daar nog heel wat tijd en werk in zal kruipen. "Het zal een verhaal van één om de zoveel jaar zijn, maar het is niet onmogelijk. Zulte Waregem is ook eens bijna kampioen geweest", herinnert hij zich de titelstrijd in 2013 nog.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij OHL de komende twintig jaar eens kampioen worden?

(84 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws