Mundo Deportivo: Barça bereid om modelprof Rakitic voor 10 miljoen te laten gaan

Mundo Deportivo: Barça bereid om modelprof Rakitic voor 10 miljoen te laten gaan

02-08-2020 13:30
5

Sevilla zou oude bekende Ivan Rakitic deze zomer weer in de armen kunnen sluiten, meldt Mundo Deportivo zondag. De 32-jarige Kroaat stapte in 2014 voor achttien miljoen euro over naar FC Barcelona: nu zou hij voor net iets meer dan de helft de omgekeerde weg kunnen bewandelen.

Rakitic blonk tussen 2011 en 2014 uit bij Sevilla: beide partijen hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze graag weer samen zouden werken. Het is niet ondenkbaar dat dit binnenkort al gaat gebeuren. De 106-voudig international van Kroatië raakte afgelopen seizoen zijn basisplek kwijt in Camp Nou en is zijn laatste contractjaar ingegaan. Afgelopen zomer kreeg hij al concurrentie van Frenkie de Jong, binnenkort komt Miralem Pjanic de gelederen versterken.

FC Barcelona is bovendien bereid om mee te werken met Rakitic: de middenvelder heeft zich altijd als een professional gedragen en in Camp Nou is in zes jaar tijd geen onvertogen woord over Rakitic gevallen. Volgens Mundo Deportivo is de club zelfs bereid om een bod van tien miljoen euro uit Sevilla te accepteren.

De mogelijke afscheidstournee van Rakitic begint op zaterdag 8 augustus. FC Barcelona speelt dan in de Champions league tegen Napoli.