'Aston Villa wil volgend seizoen beter doen en gaat voor Rode Duivel'

'Aston Villa wil volgend seizoen beter doen en gaat voor Rode Duivel'

02-08-2020 12:17
7

Aston Villa heeft geen zin om volgend seizoen opnieuw tegen de degradatie te spelen. De Premier League-club wil daarom deze zomer een nieuwe aanvaller strikken. Volgens The Sun overweegt Aston Villa een bod uit te brengen op Divock Origi.

De club van onder meer Björn Engels eindigde het afgelopen seizoen op de zeventiende plaats, dus net boven de degradatiestreep. De club gaat daarom op zoek naar concurrentie voor Wesley (ex-Club Brugge) en Ally Samatta (ex-KRC Genk). Origi staat alvast op het verlanglijstje.

Origi werd het afgelopen seizoen kampioen met Liverpool. De inbreng van onze 25-jarige landgenoot was evenwel gering. In de Premier League moest hij het vooral doen met invalbeurten. Uiteindelijk speelde hij mee in 28 competitieduels, maar was maar goed voor 703 speelminuten. Daarin scoorde Origi vier keer en gaf hij drie assists.

Bij Liverpool is de concurrentie voorin moordend. Jürgen Klopp mag deze zomer ook nog eens investeren in nieuwe spelers. Bij The Reds ligt Origi nog tot 2024 onder contract. Met het oog op het EK moet hij wel aan spelen toekomen.