Waalse club eist promotie ten kosten van Vlaamse clubs: 'Alle stappen ondernemen'

Waalse club eist promotie ten kosten van Vlaamse clubs: 'Alle stappen ondernemen'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 11:00zo 02-08-2020 om 11:00

Wie dacht dat na het gelijk van Waasland-Beveren het terug rustig zou worden in het Belgische voetbal komt bedrogen uit. Nu is het La Louvière dat promotie opeist. RAAL wil naar een vrijgeleide krijgen naar Eerste Nationale. Het wil de voorkeur krijgen op twee Vlaamse clubs.

Eerste Nationale is de nieuwe naam van Eerste Amateurs. Daar is er een plaats vrijgekomen na de promotie van Lierse Kempzonen. Momenteel lijken er drie ploegen in aanmerking te komen voor de plaats in N1. Naast La Louvière gaat het om Mandel United en Bocholt.

RAAL meent nu recht te hebben op promotie. 'Sinds onze terugkeer in 2017 zijn wij altijd respectvol geweest. Door de gezondheidscrisis hebben wij nooit moeilijk gedaan. Promotie was nog mogelijk. Nu weigert de club evenwel potentieel onrecht en eist een startplaats voor Eerste Nationale in het seizoen 2020 – 2021', laat de Waalse club weten.

'Als de Pro League enkele maanden geleden al gekozen voor achttien ploegen in de Jupiler Pro League had La Louvière zonder enige twijfel haar plaats in N1 moeten krijgen en dan spreken we nog niet over de licenties.' Daarnaast wijst La Louvière op het feit dat het meer gewogen punten had dan de Vlaamse concurrenten en wel een periodekampioenschap won in haar divisie. 'In ieder geval zal de club alle nodige stappen ondernemen om haar rechten te doen gelden, u kunt er zeker van zijn', besluit La Louvière.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws