Arsenal heeft nieuws voor 'geïnteresseerd' Barça en Inter: 'Ploeg om hem bouwen'

Arsenal heeft nieuws voor 'geïnteresseerd' Barça en Inter: 'Ploeg om hem bouwen'

02-08-2020 10:29
3

Arsenal-manager Mikel Arteta is bereid om ver te gaan om Pierre-Emerick Aubameyang voor de Londenaren te behouden. De aanvaller uit Gabon heeft nog maar een éénjarig contract.

"Hij weet hoe ik over hem denk", vertelt Arteta over zijn 31-jarige aanvoerder en topscorer, die zaterdag beide goals maakte in de finale van de FA Cup tegen Chelsea (2-1). "Ik wil de ploeg om hem heen bouwen. Ik denk dat hij ook wil blijven, het is alleen een kwestie van de deal rondkrijgen. Ja, ik denk dat hij gaat bijtekenen."

Onder meer The Athletic schreef deze week dat Aubameyang gelukkig is bij Arsenal, maar een vertrek niet uitsluit. Hij wil graag om de prijzen spelen, maar The Gunners spelen al jaren geen serieuze rol in de titelstrijd meer. FC Barcelona en Internazionale zouden gecharmeerd zijn van de oud-speler van Borussia Dortmund, terwijl ook Juventus zijn situatie in de gaten houdt.

Aubameyang was het voorbije seizoen goed voor 22 treffers in de Premier League. "Iedereen bij de club houdt van hem", benadrukt Arteta. "Hopelijk gaat hij door bij ons. Ik hoop dat hij beseft dat we op de juiste weg zijn."