Antwerp-supporters komen straten niet op: 'Hebben maatregelen gerespecteerd'

Antwerp-supporters komen straten niet op: 'Hebben maatregelen gerespecteerd'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 09:01zo 02-08-2020 om 09:01

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 09:09zo 02-08-2020 om 09:09

Antwerp kon zaterdagavond feest vieren na winst in de bekerfinale tegen Club Brugge. Er werd even gevreesd dat dat feest ook in de straten van Antwerp gevierd zou worden, maar het bleef relatief rustig.

Het stadsbestuur vreesde een opkomst van vierende supporters aan het Bosuilstadion en was met heel wat manschappen aanwezig in de buurt van de arena. Er moest echter nauwelijks ingegrepen worden. "We begrijpen dat supporters een feestje willen bouwen, maar dat kan nu eenmaal niet. Fijn om te zien dat velen dus de maatregelen respecteren", zegt woordvoerder Wouter Bruyns aan Het Nieuwsblad.

De politie moest op verschillende plaatsen waar een groot scherm op het terras van café stond wel ingrijpen. "Dat zijn een soort van evenementen en die waren niet toegelaten. Overal hebben we kunnen bemiddelen. Hier en daar zaten ook mensen op pleintjes. Ook hen is gevraagd om de geldende maatregelen op te volgen. Alles verliep rustig en begripvol. Al kwamen ze, onbegrijpelijk, wel telkens weer samen als de politie vertrok. Daar zijn we dus blijven 'waken'", aldus Bruyns.

Lichtfeest
Na de gewonnen bekerfinale was er wel vuurwerk te zien in Antwerpen. Eén persoon werd ook betrapt met pyrotechnisch materiaal aan het Bosuilstadion. "Hij werd bestuurlijk gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Vuurwerk afsteken is trouwens ook een inbreuk op de voetbalwet", zegt Bruyns.

Daarnaast zijn een vijftiental personen in een beek in de buurt van het stadion gesproken. "Ook zij zijn gevraagd om zich aan de geldende maatregelen te houden, en ervoor te zorgen dat de openbare orde gewaarborgd blijft", besloot de woordvoerder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws