'Mbokani is Godsgeschenk voor Antwerp, titel Club Brugge is nog lang niet binnen'

'Mbokani is Godsgeschenk voor Antwerp, titel Club Brugge is nog lang niet binnen'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 07:45zo 02-08-2020 om 07:45

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 15:30zo 02-08-2020 om 15:30

Het voetbalseizoen 2019-2020 is geëindigd met een overwinning voor Antwerp. In het Koning Boudewijnstadion kon The Great Old de Beker van België in de lucht steken. Welke conclusies konden hieruit getrokken worden? VoetbalPrimeur België zocht het uit.

Mbokani is Godsgeschenk voor Antwerp
Antwerp deed er in het tussenseizoen alles aan om Mbokani langer aan zich te binden. Hij besloot uiteindelijk om zijn contract te verlengen. Dat mag gerust een Godsgeschenk genoemd worden. Er waren misschien nog twijfels of de 34-jarige Mbokani het spel van Leko wel zou kunnen belopen. Tegen Club Brugge bewees hij alvast van wel.

Geen duel verloren. Een belangrijke rol in elke aanval van Antwerp en nu al duidelijk de grote favoriet om opnieuw topschutter te worden. Het Belgische voetbal en Antwerp moet hopen dat we een topfitte Mbokani nog jaren aan het werk te zien krijgen.

De nieuwe Brugse parel
Mbokani heeft een geslepen diamant voorin, Club Brugge heeft een ongeslepen diamant in de rangen. De naam van die diamant is Youssouph Badji. In de voorbereiding was hij al de revelatie, maar Philippe Clement besloot om hem geen basisplek te gunnen tegen Antwerp. Een foute keuze, zo blijkt.

De Senegalees viel snel in de tweede helft in voor een onzichtbare David Okereke en toonde meteen dat hij over heel wat talent bezit. De spits zorgde tenminste voor gevaar en heeft – voor ons alleszins – de strijd met Okereke en vooral Michael Krmencik (de aankoop van zes miljoen euro zat zaterdag niet eens op de bank) helemaal gewonnen.

Een nieuwe Brugse titel is lang niet binnen
Club Brugge wordt hier en daar (terecht) gezien als de grote titelfavoriet. Dat lijken de spelers van Club Brugge ook te denken. Ongeïnspireerd, tot op het arrogante af. Zo begon Club Brugge aan de wedstrijd tegen The Great Old. Tegen een gemotiveerd Antwerp is dat niet genoeg. Zelfs zonder Sinan Bolat en Wesley Hoedt bewezen de Antwerpenaren dat Club Brugge te pakken is.

Blauw-Zwart deed het in de tweede helft wél beter, na ongetwijfeld een donderpreek van coach Clement. De landskampioen is echter gewaarschuwd. Als Club Brugge met dezelfde mentaliteit het seizoen ook aanvat, dreigt het zeker nog dure punten te gaan verliezen.

Leko is terug
Dat Ivan Leko een aanwinst is voor onze competitie bewees hij al bij STVV en Club Brugge. Nu mag hij zich bij Antwerp proberen bewijzen. Misschien wel een match made in heaven, de passionele Kroaat met The Great Old. Tegen Club Brugge liet hij alvast goede dingen zien.

Club Brugge werd in de eerste helft volledig tactisch overklast, de elf Antwerpse jongens op het veld hadden één doel: die beker winnen. Zelfs de oncontroleerbare Lamkel Zé deed zijn taken naar behoren. Als Leko erin slaagt om de ploeg helemaal naar zijn visie om te zetten, mogen ze bij Antwerp dromen van successen.

Antwerp doet mee
Bij Antwerp is men bijzonder ambitieus en wil men op termijn dé Belgische topclub worden. The Great Old heeft op korte tijd alvast serieuze stappen gezet. Met de hulp van geldschieter Paul Gheysens en de knowhow van Luciano D'Onofrio is een eerste prijs na enkele seizoenen op het hoogste niveau alvast binnen. Het potentieel van Antwerp is ook onmeetbaar. Zien we ze de komende jaren blijven meedoen met de grote jongens? Alles lijkt alvast op een 'ja' te wijzen.

De traditionele G5 bestaat niet meer. Anderlecht, KRC Genk, Standard, Club Brugge, KAA Gent: ze hebben er voorlopig een gigantische concurrent bij.

Koning Voetbal
En afsluiten doen we met een vloek. Verdorie, wat hebben we voetbal gemist! Het was al van april geleden dat we nog een Belgische voetbalwedstrijd op niveau te zien kregen. De bekerfinale was al een heerlijk voorgerecht, we kunnen niet wachten op het hoofdgerecht (de reguliere competitie) en het zoete toetje (de Play-Offs).

Laat ons allen hopen dat we geen nieuwe rechtszaken, geen zieke voetballers en binnenkort ook weer stadions mét supporters te zien krijgen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws