Antwerp-spelers vieren feest, Van Ranst uit kritiek: 'Er gelden andere regels'

Antwerp-spelers vieren feest, Van Ranst uit kritiek: 'Er gelden andere regels'

02-08-2020 07:14 Laatste update: 07:22
19

In een leeg Koning Boudewijnstadion konden de spelers van Antwerp zaterdagavond een feestje vieren. De spelers gooiden de Beker van België in de lucht en omhelsden elkaar bij de viering. Niet naar de zin van viroloog Marc Van Ranst.

De veelbesproken viroloog had op Twitter flink wat kritiek op de manier waarop die viering van de bekerwinst werd aangepakt. 'Een bubbel van je huishouden en vijf vrienden, zeggen ze. Een barbecue in de tuin kan maximaal met tien personen, zeggen ze. Anderhalve meter afstand houden, zeggen ze. Voor sommige beroepen gelden andere regels, en dat is verkeerd, zeg ik', schreef Van Ranst.

Daar kreeg hij flink wat negatieve en positieve reacties op. In een tweede tweet verduidelijkte hij zijn standpunt enigszins. 'Men kan veilig voetbal spelen, echter zonder het ritueel van op elkaar te gaan liggen na een doelpunt of een gewonnen match', klonk het.

In de negatieve reacties gaf men onder andere aan dat de spelers van Antwerp veelvuldig getest worden op het coronavirus en men tijdens een partij sowieso ook al veel contact heeft met elkaar. Daarnaast wordt er ook gewezen op het feit dat men in het buitenland zonder veel problemen kan voetballen. Opvallend, enkele dagen voor de bekerfinale gaf Van Ranst nog aan dat "er misschien wel een uitzondering te maken valt voor profvoetballers die gewoon hun job doen.".