Breaking news

OFFICIEEL: Anderlecht is tijdelijk verlost van Vranjes

VP Rapport: Op Mignolet na was het huilen met de pet op

VP Rapport: Op Mignolet na was het huilen met de pet op

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 23:09za 01-08-2020 om 23:09

Laatste update: zondag 2 augustus 2020 om 08:54zo 02-08-2020 om 08:54

Club Brugge begon aan de bekerfinale als de grote favoriet, maar kon die rol nooit waarmaken tegen Royal Antwerp FC. Enkel Simon Mignolet haalde een aanvaardbaar niveau. De rest van de Club Brugge-spelers bleef zwaar onder de verwachtingen. Dat is ook terug te zien in de rapportcijfers na de 1-0 zege van Antwerp.

Mignolet – 8
Als je doelman je beste man is tijdens een verloren bekerfinale zegt dat genoeg. Tot vier keer toe hield Mignolet Club Brugge recht. Bij de vijfde poging moest de doelman zich gewonnen geven, maar als je achterhoede Refaelov volledig vrij laat staan, heb je je als doelman niets te verwijten.

Mata – 4
We kennen Mata als een aanvallende back. Dat kwam er in de finale helemaal niet uit. Het was vooral lopen achter Lamkel Zé.

Mechele – 5
Van de Brugse verdedigers nog de minst slechte. Dat had vooral met het niveau van zijn kompanen te maken.

Deli – 3
Voor de coronastop was Deli een sterke beer, die het overzicht bewaarde. Daar was tegen Antwerp niks van te merken. Verloor regelmatig het duel en was uitverdedigend zowaar nog slechter. Een off-day.

Sobol – 3
Toen Clement Sobol in de 72e minuut naar de kant haalde, was dat veel te laat. De linksback week en week. Zijn voorzetten kwamen ook niet aan. Eén goede vrije trap was het enige wat Sobol te bieden had.

Balanta – 3
Moest als breker fungeren op het middenveld, maar kon amper een counter onschadelijk maken. Ook zijn vervanging in de 75e minuut kwam veel te laat.

Vormer – 3
De kapitein kon het schip niet redden. Vormer zocht negentig minuten lang naar zijn beste spel. Was na het eindsignaal nog betrokken bij een opstootje.

Vanaken – 3
Net zoals Vormer kon de tweevoudige Gouden Schoen tijdens de bekerfinale niet overtuigen. Leed meer dan één keer balverlies, ook bij de enige goal van de partij.

Diatta – 3,5 
Probeerde offensief nog het verschil te maken, maar het bleef vooral bij proberen. Een goede Juklerød voorbijgaan, is echt niet simpel.

De Ketelaere – 3,5
Het talent van Club Brugge was in de openingsfase de meest bedrijvige speler van Blauw-Zwart, maar zijn kaars ging ook snel uit. Het kwam er niet uit tegen Antwerp.

Okereke – 2,5
Kreeg de voorkeur op Badji. Dat bleek niet terecht. De aanvaller kon geen enkele keer dreigend zijn. Verloor keer op keer het duel van Seck. We vallen in herhaling, maar ook zijn wissel kwam te laat en Okereke werd al na 50 minuten vervangen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Welk cijfer geef jij de spelers van Club Brugge gemiddeld?

Nul
22%
Eén
6%
Twee
13%
Drie
25%
Vier
20%
Vijf
9%
Zes
2%
Zeven
0%
Acht
0%
Negen
0%
Tien
2%
(577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws