Kampioen Juventus thuis te kijk gezet, Inter wint laatste slag in Bergamo

Kampioen Juventus thuis te kijk gezet, Inter wint laatste slag in Bergamo

01-08-2020 22:46
4

Het Serie A-seizoen van Juventus is als een nachtkaars uitgegaan. De landskampioen liet zich in eigen huis aftroeven door nummer vijf AS Roma en beleefde een dramatische generale voor het Champions League-duel met Olympique Lyon.

Juventus-AS Roma 1-3
De soevereine Serie A-heerser stond met een B-team aan de aftrap: Matthijs de Ligt kreeg opnieuw rust en ook spelers als Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala waren niet van de partij. Derde doelman Carlo Pinsoglio mocht een kwartier voor tijd invallen voor Wojciech Szczesny, die op dat moment al drie keer gepasseerd was.

Gonzalo Higuaín hielp Juventus nog aan een vroege voorsprong, maar sloeg hard terug via Nikola Kalinic en twee treffers van Diego Perotti. Voor beide clubs zit het seizoen er nog niet op: Juventus treedt op vrijdag 7 augustus aan tegen Olympique Lyon, één dag nadat AS Roma in de Europa League tegen Sevilla speelt.

Atalanta Bergamo-Internazionale 0-2
Ook Atalanta Bergamo en Internazionale spelen nog in de Champions League en Europa League, tegen respectievelijk Paris Saint-Germain en Getafe. Zaterdagavond streden de twee nog om de tweede plek achter Juventus. Inter had aan één punt genoeg en pakte er uiteindelijk drie in Bergamo. Danilo D'Ambrosio kopte binnen één minuut al de 0-1 binnen, Ashley Young krulde niet lang daarna de 0-2 in de verre hoek.

De gasten uit Milaan trokken die comfortabele marge in de daaropvolgende zeventig minuten over de streep: Atalanta leed zijn eerste competitienederlaag sinds medio januari. Bij Inter stond Romelu Lukaku 90 minuten op het veld. De Rode Duivel eindigt zijn eerste Serie A-seizoen met 23 doelpunten in 36 competitiewedstrijden.