Breaking news

Club Brugge ligt op de loer: ‘Contractonderhandelingen Standard gaan stroef’

Tijdperk-Howe na acht jaar voorbij: langstzittende Premier League-manager vertrekt

Tijdperk-Howe na acht jaar voorbij: langstzittende Premier League-manager vertrekt

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 22:50za 01-08-2020 om 22:50

Het tijdperk-Eddie Howe is zaterdag officieel ten einde gekomen. Beide partijen hebben na de degradatie uit de Premier League besloten om de samenwerking na bijna acht jaar te beëindigen, maken The Cherries bekend.

De 42-jarige Howe had Bournemouth al eens voor degradatie uit het profvoetbal behoed, trad in oktober 2012 opnieuw in dienst en promoveerde drie jaar later naar de Premier League met zijn club. Bournemouth wist zich vijf jaar lang te handhaven op het hoogste niveau, maar ging zondag alsnog kopje onder: ondanks een 1-3 zege bij Everton zijn The Cherries onder de degradatiestreep geëindigd.

De tot voor kort langstzittende manager bij een Premier League-club heeft nu zijn conclusies getrokken. 'Ik heb hier 25 jaar rondgelopen als speler en als manager, dus dit was één van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen. Ik zal altijd van deze club blijven houden, maar we hadden allemaal het gevoel dat het voor iedereen beter is om een andere richting op te gaan', laat Howe in een open brief weten. 'Elke beslissing die ik ooit als manager heb genomen moest in het belang van de club zijn. Dat geldt zeker ook voor deze.'

Na Bournemouths degradatie nam Sean Dyche de titel 'langstzittende manager' al over van Howe. De baas van Burnley werd ook in oktober 2012 aangesteld bij zijn huidige werkgever.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws