VP rapport Antwerp: Strijdende spelers met Refaelov als uitblinker

01-08-2020 22:35 Laatste update: 02-08-2020 07:54
40

Royal Antwerp Football Club nam het in de bekerfinale op tegen Club Brugge. The Great Old trad aan met een gehavende ploeg en een opgeviste Lamkel Zé, maar stelde niet teleur. Antwerp won met 1-0 de Croky Cup. VoetbalPrimeur.be zet de prestaties van de Antwerp-spelers op een rijtje.

Matijas Davor: 7
Had in de eerste helft niet veel te doen. Na een uur spelen had de jonge doelman een knappe parade in huis na een kopbal. Hield de nul en kan aldus terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Ritchie De Laet: 7
Speelde een sobere en typische fysieke De Laet-wedstrijd. Gaf de Club Brugge-spelers geen meter vrijheid.

Abdoulaye Seck: 6,5
De beresterke verdediger won veel (lucht)duels achterin.

Junior Pius: 6,5
Samen met de andere verdedigers een blok achterin waar Club Brugge vaak geen antwoord op had.

Simen Juklerod: 7
Aanvallend zorgde hij een paar keer voor gevaar. In de eerste helft knalde Juklerod met zijn mindere rechter Antwerp bijna op voorsprong. Even later zorgde hij wel voor de assist bij het openingsdoelpunt van Refaelov.

Aurelio Buta:  6
Liep veel af op de flank van The Great Old. Nam soms iets te veel hooi op zijn vork.

Faris Haroun: 6,5
Was de leider op het middenveld. Zette zijn ploeg op scherp en zorgde ervoor dat Antwerp als een blok speelde.

Martin Hongla: 6
Kon zijn mannetje in de eerste helft goed staan. In de tweede helft kreeg hij het moeilijker omdat Club Brugge meer druk zette.

Lior Refaelov: 9
De middenvelder speelde tegen zijn ex-club en scoorde na 24 minuten. De Israëliër was het eindpunt van een knappe aanval in de eerste helft. Was de patron en spelverdeler op het middenveld.

Didier Lamkel Ze: 7,5
Zette de aanval op voor de 0-1. Zorgde ook voor constante dreiging met zijn acties. In de tweede helft werd Lamkel Ze echter moe en Ivo Rodrigues kwam in zijn plaats vlak voor het einde.

Dieumerci Mbokani: 7
Het speerpunt van Antwerp kreeg vroeg in de wedstrijd meteen een goede kans, maar stuitte op Mignolet. Was de rust voorin en hield de bal vaak sterk bij. Mbokani liet weer eens zien altijd een gesel te zijn voor élke verdediging.