Ondanks openingsgoal van Nygren gaat Genk onderuit in tweede duel met Lens

01-08-2020 17:50 Laatste update: 17:54
3

KRC Genk heeft ook haar tweede zaterdagduel met RC Lens niet kunnen winnen. Integendeel, na het eerdere 1-1-gelijkspel gingen de troepen van Hannes Wolf nu onderuit: 2-3. Nochtans was de openingstreffer van Limburgse makelij.

Met een mix van jonge wolven en gevestigde waarden begon Genk aan deel twee tegen Lens. De thuisploeg schoot uitstekend uit de startblokken, en dan met name Benjamin Nygren. Na een eerste, gepareerde poging was de tweede keer wél raak voor de negentienjarige Zweed. Na knap aangeven van jeugdproduct Luca Oyen op links werkte Nygren beheerst af.

Lang kon Genk niet genieten van die voorsprong, want nog voor de rust draaide Lens de rollen volledig om. Na tien minuten ging een hoekschop via Radovanovic voorbij doelman Senne Leysen. Nadat een vrije trap van alweer Nygren niets uithaalde, stoomde Lens door. Sotoca rondde een mooie aanval af en na een fout in de Genkse achterhoede stond het al voor minuut 25 1-3.

Nadien probeerde Genk wel de bakens te verzetten, maar veel leverde dat niet op. Vooral in het begin van de tweede helft wisten de Limburgers de bezoekers op de eigen helft te houden. Scoren lukte echter niet. Door de gebruikelijke wissels zakte het tempo daarna weg. Een tiental minuten voor affluiten verschalkte Stephen Odey dan toch nog eens de Lens-doelman. Bij die 2-3 bleef het uiteindelijk.