Flets Anderlecht gaat terecht onderuit in laatste voorbereidingsmatch in Lille

Flets Anderlecht gaat terecht onderuit in laatste voorbereidingsmatch in Lille

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 16:55za 01-08-2020 om 16:55

RSC Anderlecht heeft haar laatste voorbereidingswedstrijd op de nieuwe Jupiler Pro League verloren. Op het oefencomplex van Lille OSC verloor het met 2-0. De Brusselaars presteerden bijzonder flets.

In de voormiddag hadden de wisselspelers van Anderlecht al het goede voorbeeld gegeven met een zege tegen RWDM (2-1). Dat inspireerde de eerste garnituur echter niet om haar status in de verf te zetten. Lille zette in de openingsfase meteen de toon, met veel balbezit, weliswaar zonder al te veel kansen. Na een kwartiertje wist paars-wit het evenwicht enigszins te herstellen, maar aanvallend verliep het stroef. Jérémy Doku deed zijn best. De zuiverheid ontbrak echter.

Na de eerste drankpauze kwam Lille wat steviger opzetten. Eén keer moest Hendrik Van Crombrugge knap optreden. Een voorbode voor de tweede helft, waarin de thuisploeg afstand zou nemen. Lille begon sterk met enkele halve kansen. Net wanneer Albert Sambi Lokonga het doel eens onder vuur nam, viel het doelpunt aan de overkant. Luiz Araujo kwam oog in oog met Van Crombrugge en werkte koel af.

Geen enkele kans
Diezelfde Araujo was al snel weer de spelbreker. Na zwak verdedigen mocht de Braziliaan het halve veld oversteken. Opnieuw was Van Crombrugge kansloos. Niet veel later moest de doelman zelfs de 3-0 verhinderen. In het laatste gedeelte nam Lille gas terug, maar Anderlecht kon daar geen gebruik van maken om gevaarlijk te zijn. Met normaliter nog een week voor de competitiestart is het werk van Frank Vercauteren en Vincent Kompany zeker niet af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Is Anderlecht klaar voor de start van het seizoen?

(272 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws