UPDATE: Ook tweede oefenduel tegen Stade de Reims wint Standard

01-08-2020 16:45 Laatste update: 19:25
13

Standard Luik oefent zaterdagnamiddag tegen Stade de Reims. Dat doet het niet één, maar twee keer. De eerste wedstrijd resulteerde alvast in een overwinning voor de Rouches: 1-0.

In de eerste helft hielden beide partijen elkaar nog onder controle, zonder al te veel kansen te versieren. Vijf minuten voor rust moest Standard-coach Philippe Montanier noodgedwongen wisselen. Aleksandar Boljevic ging naar de kant, vermoedelijk met een blessure. Mehdi Carcela kwam in zijn plaats.

Dat zou na de koffie een gouden wissel blijken. Halverwege de tweede helft opende Carcela namelijk de score met een fraaie trap. Standard hield vrij simpel stand tegen Reims en verdedigde de 1-0-voorsprong dus met verve. Om 17u30 ontmoeten beide elftallen elkaar opnieuw op de oefenvelden van de Luikenaars.

Update: Ook de tweede oefenwedstrijd tegen Reims heeft Standard winnend kunnen afsluiten. Na amper 45 minuten voetballen stond het al 2-0 na doelpunten van Eden Shamir en William Balikwisha. In de tweede helft kon Duje Cop er nog 3-0 van maken.