'Nieuw' Oostende tankt vertrouwen tegen Cercle dankzij duidelijke overwinning

'Nieuw' Oostende tankt vertrouwen tegen Cercle dankzij duidelijke overwinning

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 15:47za 01-08-2020 om 15:47

KV Oostende heeft de trainingsweek afgesloten met een oefenzege tegen Cercle Brugge. Na 90 minuten prijkte een 3-1-eindstand op het scorebord. Een opsteker voor KVO, dat onder nieuwe trainer Alexander Blessin een totale make-over ondergaat.

Oostende wil met haar 'datavoetbal' een offensieve, verzorgde spelstijl hanteren, naar het voorbeeld van onder meer RB Leipzig. Tegen Cercle pakte dat alvast goed uit. Na nog geen minuut spelen ging de bal al op de stip. Kersverse spits Marko Kvasina dacht het varkentje wel even te wassen, maar doelman Warleson pareerde.

KVO drukte daarna verder door en versierde voldoende mogelijkheden. Scoren lukte echter niet. Vlak voor rust was het dan tóch raak: Kevin Vandendriessche werkte binnen na een hoekschop. Na de pauze vielen de goals plots wel. Eerst trof François Marquet fantastisch raak, nog voor het uur zette Makhtar Gueye zijn debuut kracht bij met de 3-0.

Pas dan kon Cercle iets terug doen. Guy Mbenza antwoordde zelfs meteen met de 3-1. Diezelfde Mbenza bleef de meest dreigende man aan Brugse kant, maar verschillende schoten misten doel. Eén keer raakte hij de paal. Uiteindelijk hield Oostende de zege in handen. Dat moet Blessin en co vertrouwen geven voor de ontwikkeling van het nieuwe project.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Komt Oostende in degradatienood volgens jou?

Ja
39%
Nee
61%
(168 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws