Dessers opnieuw trefzeker bij gelijkspel tegen Lens, langverwacht debuut van Muñoz

01-08-2020 15:12
5

KRC Genk heeft in een oefenwedstrijd met RC Lens gelijkgespeeld: 1-1. Cyriel Dessers zette de Limburgers op voorsprong aan het einde van de eerste helft, maar na de pauze maakten de Noord-Fransen gelijk. Daar bleef het bij. Later op zaterdag volgt nog een tweede duel.

Al van bij de aftrap hadden de supporters van Genk reden om enthousiast te zijn, want voor het eerst konden ze zomeraanwinst Daniel Muñoz aan het werk zien. De Colombiaan zat lang vast in zijn thuisland vanwege de coronamaatregelen. Zijn debuut inspireerde zijn ploeggenoten echter niet erg. In de beginfase stak Lens het vaakst de neus aan het venster, maar ook van die kant was het niet overweldigend.

Pas aan het einde van de eerste helft kwam er meer tempo en animo in de wedstrijd. Net voor de rust legde de scheidsrechter de bal op de stip na een tussenkomst van de VAR. Dessers twijfelde niet en zette Genk op 1-0. De dure aankoop trok zo zijn scorende lijn van de voorbije oefenwedstrijden door.

Gelijkmaker
Na de onderbreking eiste Genk in eerste instantie de bal op. Rond het uur viel het doelpunt echter aan de overzijde. Ignatius Ganago maakte gelijk voor Lens met een straf schot. Genk reageerde via enkele schoten van Theo Bongonda en Joseph Paintsil, maar wist het net niet meer te vinden. Ook een finale kopbal van Jhon Lucumi bracht geen zoden aan de dijk. Het duel met de promovendus in de Ligue 1 eindigde dan ook op 1-1.

Om 16u krijgt Genk al een nieuwe kans om de zege naar zich toe te trekken. De jongens die tot nu toe niet in actie kwamen, mogen dan aantreden tegen hun lotgenoten van Lens.