Vergeet de oude kalender: 'Er komt een nieuwe openingsspeeldag'

Vergeet de oude kalender: 'Er komt een nieuwe openingsspeeldag'

01-08-2020 14:54
3

Op 8 juli werd de kalender van de Jupiler Pro League voor het seizoen 2020 – 2021 bekendgemaakt. Nu er achttien in plaats van zestien ploegen komen in 1A, moet die helemaal omgegooid worden. Volgens Gazet van Antwerpen krijgen we een nieuwe openingsspeeldag.

Men had kunnen kiezen om speeldag 1 aan te vullen met een duel tussen Waasland-Beveren en de verliezende finalist van de promotiestrijd. Voor die optie is niet gekozen. Volgens de krant ontvangt bijvoorbeeld Antwerp op 8 augustus Moeskroen. Normaal begon The Great Old tegen KAA Gent. Verder zal KV Mechelen de competitie openen met een thuismatch tegen RSC Anderlecht. De info moet nog officieel bevestigd worden.

Vrijdag zal de nieuwe kalender officieel worden voorgesteld. Het is uitkijken naar een paar zaken. Wanneer start de competitie? Normaal moest dat 8 augustus zijn, maar volgens de reglementen zou dat niet meer kunnen. Mogelijk wordt daar creatief mee omgegaan. En wat met thuismatchen voor Antwerpse ploegen? Door de nieuwe strengere coronamaatregelen mag er eigenlijk geen competitiesport in de provincie Antwerpen plaatsvinden de komende weken.