Thorup bijt na nederlaag op zijn lip: Beste wake-up call voor ons

Thorup bijt na nederlaag op zijn lip: "Beste wake-up call voor ons"

01-08-2020 14:34
2

Zulte Waregem won zaterdag met 2-1 van KAA Gent. Na de match was Jess Thorup niet zo tevreden met wat zijn spelers op de mat legden tegen Essevee. 

"Toen we naar hier kwamen, had ik een goed gevoel. We hebben zes – zeven goede weken achter de rug. De intensiteit was er, het ging goed in de oefenmatchen, er was de teambuilding, … Maar als ik dan vandaag de match zie, dan mmmm", bijt Thorup op zijn lip.

"Ik zal niet zeggen dat ik ongerust ben, maar aan de andere kant als je 2-0 achterstaat na vijf minuten dan is dat de beste wake-up call die je kunt hebben. Normaal verlies ik niet graag wedstrijden, maar als ik er dan toch één moet verliezen dan is het deze. De jongens moet niet denken dat ze kunnen winnen zonder er te staan. Mentaal moeten wij er klaar voor zijn."

Daarna probeerde Thorup nog te zalven. "In de tweede helft stonden we er. We hadden moeten scoren. We hadden drie of vier goede kansen. Het is niet zo dat alles slecht was. Maar ik herhaal, dit was voor ons het beste moment om ons wakker te schudden vlak voor de start van de competitie."