Anderlecht vloert RWDM in Brussels duel met dank aan pareltje van Trebel

01-08-2020 12:20
33

RSC Anderlecht heeft haar eerste van twee oefenduels op de eerste dag van augustus gewonnen. Tegen stadsgenoot RWDM trok het aan het langste eind na een vermakelijke oefenpot: 2-1. Adrien Trebel en Pieter Gerkens verzorgden de doelpunten.

Terwijl de vaste waarden van Anderlecht later op de dag nog in actie komen tegen Lille OSC, gaven de invallers RWDM partij op Neerpede. De ploeg uit Molenbeek, een nieuwkomer in Eerste Klasse B, zette die prestigestrijd uitstekend in. Dankzij een hoge pressing versierde het de eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd, onder meer via kersverse aanwinst Mehdi Terki. Scoren lukte echter niet.

Nadien nam Anderlecht de regie over. Na de eerste drankpauze leverde de druk van paars-wit ook kansen op. Luka Adzic, Gerkens en Hannes Delcroix wisten echter niet toe te slaan. Na de pauze lukte dat wel. Anthony Vanden Borre was er dan al niet meer bij, want hij verdween uit de ploeg bij de rust. Anderlecht drukte door bij het begin van de tweede helft en dat leverde op. Adrien Trebel krikte zijn eigen waarde wat op met een fraaie trap in de winkelhaak, nota bene met zijn rechtervoet.

Ook Gerkens treft raak
RWDM reageerde meteen met een knappe vrije trap van Nicolas Rommens. Die waarschuwing nam Anderlecht niet voldoende ter harte, want na een nieuwe vrijschop van Rommens kon Clément Fabre raak koppen: 1-1. De reactie van RSCA was bliksemsnel. Amper een minuutje later wist ook Gerkens een doelpuntje mee te pikken. Dat kan de geïnteresseerde clubs enkel plezier doen.

Bij die 2-1 bleef het uiteindelijk, mede omdat de wedstrijd dood bloedde naar het einde toe. Voor de jongens die tegen RWDM in actie kwamen, was het de laatste kans om Frank Vercauteren te overtuigen in aanloop naar de competitiestart. De andere kernspelers oefenen deze namiddag dus nog tegen Lille.