Vanaken wil geen gemakzucht: Het is niet dat we die finale rustig gaan winnen

Vanaken wil geen gemakzucht: "Het is niet dat we die finale rustig gaan winnen"

01-08-2020 10:50 Laatste update: 13:08
28

Eindelijk is het zover! Na maanden zonder Belgisch voetbal staat zaterdagavond de bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC op het menu. Club vat die eindstrijd aan als torenhoog favoriet, maar Hans Vanaken waarschuwt voor onderschatting.

"Als landskampioen ben je een heel jaar favoriet", weet Vanaken bij Het Laatste Nieuws. "En oké, er is kwaliteit weg bij Antwerp, maar jongens als Mbokani, Lamkel Zé - die opnieuw in de A-kern is opgenomen -, Refaelov, Haroun en Buta spelen er nog altijd, hé. Het is niet dat we die finale rustig gaan winnen", voorspelt de draaischijf van Club.

"Trouwens, hoe zal Antwerp spelen?", vraagt Vanaken zich af. "Wat gaat Ivan (Leko, nvdr.) uit zijn hoed toveren? Ik wéét wel hoe hij het liefste voetbalt, maar misschien heeft hij met deze groep een andere kijk op het spelletje gekregen. Kijk, onder Bölöni wist je wat je kon verwachten - er waren geen geheimen meer. Maar Ivan kan ons verrassen. Ook al hebben we twee jaar samengewerkt."

Uiteraard kijkt Vanaken uit naar de hervatting van het voetbal, al blijft het toch knagen. "Corona zorgt voor een gek gevoel", is de Limburger eerlijk. "Neem nu die bekerfinale. We gaan het nieuwe seizoen beginnen met... een match van vorig seizoen. Pffff. Ik vind dat moeilijk. Vorig seizoen zou al afgesloten moeten zijn, terwijl het pas zondagavond voorbij is."