U23 Club Brugge krijgt kans in 1B: 'In principe maar één seizoen'

U23 Club Brugge krijgt kans in 1B: 'In principe maar één seizoen'

01-08-2020 09:15
50

Eerste Klasse B ziet er komend seizoen volledig anders uit. Zo krijgt Lierse Kempenzonen een plekje in de competitie, maar ook de U23 van Club Brugge zal daarin spelen. Al is dat mogelijk niet voor lang.

De grootste verrassing uit de Algemene Vergadering van vrijdag was misschien wel dat Club Brugge U23 volgend seizoen mag aantreden in Eerste Klasse B. Roeselare is niet tevreden, maar mogelijk is die regeling ook niet voor lang.

In Het Laatste Nieuws valt te lezen dat die regeling in principe maar voor één seizoen geldig is. "We hebben besloten deze kans te grijpen om jongeren te laten spelen", zegt Pro Leaguevoorzitter Peter Croonen.

"Andere clubs wilden ook in 1B spelen - Anderlecht, AA Gent, Racing Genk... -, maar we konden op dit moment nog niet meer beloftenploegen opnemen", geeft hij aan. "

Men hoopt in de toekomst toch meer beloftenteams te kunnen laten spelen in 1B. "Over twee seizoenen hopen we 1B te overtuigen dat het een goed idee is om de beloftenploegen te integreren. Om zo 1B ook uit te breiden", aldus Croonen.