Refaelov: 'Eeuwig respect voor Club Brugge, maar goal niet vieren zou fake zijn'

Refaelov: 'Eeuwig respect voor Club Brugge, maar goal niet vieren zou fake zijn'

01-08-2020 08:45
3

Antwerp staat zaterdag tegenover Club Brugge. Voor Lior Refaelov ook een beetje zijn Club Brugge. De Israeliër kroonde er zich tot een clubicoon met zijn bekende 'goal van Refaelov'. Krijgen we dat zaterdag in de bekerfinale ook te zien?

Bij een nieuwe 'goal van Refaelov' zal de middenvelder alvast vieren. "Ja. Mijn respect voor Club Brugge is eeuwig, maar een goal in de bekerfinale niet vieren, zou fake zijn. Ook al is het moeilijk een doelpunt te vieren zonder supporters", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

In 2015 trok Refaelov zijn shirt uit bij het vieren. "Ik wilde tonen dat het shirt van Club Brugge na al die jaren eindelijk weer een prijs won. Ik heb dat doelpunt al zo vaak opnieuw gezien. Het is een van de mooiste momenten van mijn carrière, misschien wel het allermooiste", geeft hij aan.

Inmiddels is dat doelpunt vereeuwigd in een foto die hij gekregen heeft van Club Brugge. "Ik krijg het niet dagelijks onder ogen. Het krijgt na mijn carrière een mooie plaats, maar nu staat het in onze dressing met een doek erover. Het roept wel altijd emoties op. Pure blijdschap, eigenlijk", aldus Refaelov.