UPDATE: 'Tau gespot bij Anderlecht, transfer in kannen en kruiken'

UPDATE: 'Tau gespot bij Anderlecht, transfer in kannen en kruiken'

01-08-2020 08:15 Laatste update: 03-08-2020 18:57
60

RSC Anderlecht blijft sleutelen aan de spelerskern. Het hield zich voorlopig nog in op de transfermarkt, maar lijkt net voor de start van de competitie nog te gaan uitpakken.

Bij Anderlecht blijft men zoeken naar nieuwe clubs voor overbodige pionnen, maar zoekt men ook naar versterking in het aanvallende compartiment. Volgens Het Laatste Nieuws is Percy Tau zo goed als zeker één van die versterkingen. Zijn uitleenbeurt is nog niet officieel rond, maar er zijn weinig twijfels dat hij binnenkort wordt voorgesteld. Hij zit momenteel vast in Zuid-Afrika. Wanneer er een vlucht naar Europa wordt gevonden, kan hij bij paars-wit tekenen.

Naast Tau lijkt Anderlecht ook nog een nieuwe spits te gaan aantrekken. Mustapha Bundu is naar verluidt al afgereisd naar België om te spreken met Anderlecht. Zijn club Aarhus vraagt echter drie miljoen euro, iets te pittig voor paars-wit. Volgens La Dernière Heure is ook Paul Mukairu van Antalyaspor een stevige optie om de nieuwe spits van Anderlecht te gaan worden. Die zal moeten concurreren met Landry Dimata, Antoine Colassin en Kemar Roofe.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws is Percy Tau gearriveerd in Brussel. RSC Anderlecht zal de aanvaller huren van Brighton zonder aankoopoptie. Afgelopen seizoen kwam de Zuid-Afrikaan uit voor rivaal Club Brugge.

Update: Er bestaat nog amper twijfel over dat Tau binnenkort zal voorgesteld worden bij Anderlecht. De Zuid-Afrikaan werd inmiddels al gespot aan Neerpede, het oefencomplex van Anderlecht.