Club Brugge droomt van winst Europa League: En het is ook mogelijk

Club Brugge droomt van winst Europa League: "En het is ook mogelijk"

01-08-2020 08:02
101

Bij Club Brugge durft men te dromen, groot te dromen. De Bruggelingen hebben de laatste vijf seizoenen drie keer de titel weten te pakken, maar hopen op meer. Op het Europese toneel wil men nu ook overtuigen. Overwinteren in de Champions League en op termijn zelfs Europa League winst.

Eerder raakte al bekend dat het bestuur ervan droomt om ooit de Europa League te winnen. Dat hoorde ook Hans Vanaken, die het zeker niet uitsluit. "Da's een gezonde ambitie", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Vanaken is ook ambitieus, zo geeft hij aan. "Ook ik hoop die ooit te winnen. Naast eens overwinteren in de Champions League. Kijk, je moet altijd hoger proberen te mikken. Ik denk niet dat het slecht is om als Club te zeggen dat we binnen een paar jaar in de finale van de Europa League willen staan. En het is mogelijk, als alles wat meezit", geeft hij aan.

Eerst moet de tweevoudige Gouden Schoen zaterdag nog de Beker van België zien te winnen. "Een mooie uitdaging, want 't is het enige dat ik nog niet gewonnen heb met Club Brugge. Bekerwinst zou de kers op de taart zijn", besluit Vanaken.