Opnieuw rechtszaken? 'Westerlo denkt aan juridische stappen, Roeselare ontevreden'

Opnieuw rechtszaken? 'Westerlo denkt aan juridische stappen, Roeselare ontevreden'

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 07:30za 01-08-2020 om 07:30

Na de Algemene Vergadering van vrijdag kennen Eerste Klasse A en Eerste Klasse B flink wat veranderingen. Meer teams, waaronder ook enkele verrassende ploegen die mogen promoveren. Die beslissing moest de vrede bewaren, maar niet iedereen is tevreden.

Waasland-Beveren deed er alles aan om in Eerste Klasse A te blijven en trok onder meer naar het BAS en de rechtbank. Uiteindelijk kreeg het gelijk en mag het in Eerste Klasse A blijven. Daarnaast promoveren ook Beerschot en Oud-Heverlee Leuven. Niet naar de zin van KVC Westerlo. De club vindt namelijk dat het evenveel recht heeft op promotie als de verliezer van de promotiefinale. Volgens Het Nieuwsblad denken ze aan juridische stappen. Maandag maken ze bekend welke precies.

KVC Westerlo in Eerste Klasse B, maar ook Lierse-Kempenzonen en de U23 van Club Brugge krijgen een plekje in die competitie. Bij Roeselare is men bijzonder ontevreden. De club kreeg geen proflicentie, maar volgens de West-Vlaamse club hebben zij wel evenveel recht als de U23 van Club Brugge om in Eerste Klasse B te voetballen.

'KSV Roeselare heeft een licentie-aanvraag gedaan en niet gekregen. De U23 van Club Brugge hebben nooit een aanvraag gedaan binnen de reglementair vastgestelde termijnen tot het verkrijgen van de licentie, waardoor het ons bijzonder onlogisch lijkt dat de U23 van Club Brugge wel een licentie voor 1B zal toegekend worden', schrijft men op de officiële kanalen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Ben jij tevreden met de competitieverandering?

(578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws