'Anderlecht zoekt extra verdediger en denkt aan Amerikaanse international'

'Anderlecht zoekt extra verdediger en denkt aan Amerikaanse international'

01-08-2020 07:16
15

RSC Anderlecht heeft zich voorlopig nog niet al te veel geroerd op de transfermarkt. Daar kan binnenkort verandering in komen. Het ging de voorbije maanden al shoppen in de Amerikaanse MLS en lijkt dat ook opnieuw te gaan doen.

Volgens MLS Transfers heeft Anderlecht namelijk het vizier gericht op Marc McKenzie. De 21-jarige Amerikaanse centrale verdediger komt momenteel uit voor Philadelpha Union, waar hij één van de sterkhouders is. Hij maakte in februari ook zijn debuut voor het nationale team van de VS en heeft zich in de kijker gespeeld van Anderlecht.

McKenzie kan echter van de interesse van nog meer clubs genieten. Zo worden ook Union Berlijn, Freiburg en Celtic gelinkt aan McKenzie, die nog een contract tot eind 2022 heeft bij Philadelphia Union.

Bij Anderlecht moet McKenzie de concurrentie aangaan met onder andere Marco Kana, Derrick Luckassen, Elias Cobbaut en Vincent Kompany. Die laatste sukkelt echter met blessures. Bubacarr Sanneh, Ognjen Vranjes en Josué Sa die ook op de loonlijst staan, mogen dan weer vertrekken.