Preses Pro League Croonen na keuze: “Beslissing van vandaag heeft moed geëist”

Preses Pro League Croonen na keuze: “Beslissing van vandaag heeft moed geëist”

31-07-2020 21:12 Laatste update: 21:25
40

Er was veel te doen rond de competitieformule in 1A en 1B. Uiteindelijk werd er beslist om komend seizoen met 18 clubs aan te treden. Voorzitter van de Pro League Peter Crooenen reageert tegenover Het Nieuwsblad.

“Het was een belangrijke dag die zich moeilijk aankondigde”, begint Croonen. “Vanochtend zat iedereen nog heel erg in zijn eigen positie, in zijn eigen overtuiging. Ik ben blij dat het gelukt is om tot een breed gedragen akkoord te komen. Misschien is het te laat. Daar zal nog zeker over geschreven worden. Maar het belangrijkste is dat vanaf morgen de bal opnieuw kan rollen.”

De beslissing van de Algemene Vergadering van 15 mei wordt aldus tenietgedaan. “De beslissing van 15 mei hebben we om oprechte redenen genomen. Toen was 16 ploegen in 1A en 8 ploegen in 1B de voorkeur van de meeste ploegen. In de algemene vergadering werd met 84 procent van de stemmen voor het voorstel gestemd.”

“Ik vond zestien in 1A persoonlijk beter, maar Waasland-Beveren heeft zich tot het einde geweerd voor de rechtbank”, gaat Croonen verder. “Gelukkig zijn het nog altijd de rechters die beslissen in ons land. Het is pas nu zestien en acht niet meer mogelijk is, dat andere opties mogelijk werden.”