Club Brugge-kapitein Vormer over underdogrol van Antwerp: “Dat doen ze zelf”

Club Brugge-kapitein Vormer over underdogrol van Antwerp: “Dat doen ze zelf”

31-07-2020 20:27
48

Club Brugge bereidt zich momenteel voor op de bekerfinale tegen Antwerp. Aanvoerder Ruud Vormer laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

De dubbel leeft enorm bij Club Brugge. “Je moet jezelf opfokken tijdens zo’n wedstrijden. Natuurlijk helpt het publiek ons enorm, maar je leeft in een tunnel. De energie moet uit jezelf komen.”

Vormer verwacht een bitsige partij. “Tegen Lille zag je die agressie toch ook al een beetje: we zijn er klaar voor. Dit is toch opnieuw een prijs die je kan winnen. Het is anders dan normaal, dat weet iedereen.”

“Maar we moeten geen excuses zoeken. We hebben een goede voorbereiding gespeeld. Of het een voordeel is dat onze ploeg intact is gebleven? Dat zal zaterdag moeten blijken. Maar we kennen elkaar natuurlijk, dat is altijd goed.”

Antwerp
Club Brugge is duidelijk favoriet voor de eindwinst. “Dat Antwerp de underdog is? Ze wentelen zichzelf in de rol. Het is hun beslissing dat ze bepaalde contracten niet verlengen”, aldus Vormer.

Ivan Leko stond in het verleden aan het roer bij Club Brugge, maar is nu hoofdtrainer bij Antwerp. “Ik heb hem twee maanden geleden nog gesproken”, grijnst Vormer. “Ook hij heeft er enorm veel zin in. Het is altijd een beetje speciaal om tegen je oude trainer te spelen.”