1B alsnog met acht ploegen: de U23 van Club Brugge wordt toegevoegd

1B alsnog met acht ploegen: de U23 van Club Brugge wordt toegevoegd

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 18:05vr 31-07-2020 om 18:05

Er werd overeengekomen dat 1A komend seizoen uit 18 club zal bestaan. Wat gebeurt er dan met 1B? Het Laatste Nieuws meldt dat er alsnog acht ploegen zullen uitkomen in de Belgische tweede klasse.

‘Slechts zeven niet-1A-ploegen hebben een licentie voor de tweede afdeling. Waaronder Lierse Kempenzonen, dat in de rechterkolom van de eerste amateurklasse eindigde. Aanvankelijk leken we op weg naar een 1B-competitie met zeven clubs, maar ook de U23 van Club Brugge zal toetreden’, klinkt het.

Er volgen mogelijk nog rechtszaken. ‘Westerlo, dat het meeste punten behaalde in 1B maar niet in de promotiefinale stond en in tegenstelling tot OHL en Beerschot niet promoveert, zal mogelijk juridische procedures starten.’ De oplossing is dus nog niet honderd procent. De promotiefinale wordt overigens nog wel gewoon gespeeld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Een goede oplossing voor 1B?

(591 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws