Breaking news

Vanhaezebrouck komt aan voor eerste training bij Gent: "Ik ben blij hier te zijn"

OHL maakt zich op voor 1A: ‘Geen euforie na laatste fluitsignaal’

OHL maakt zich op voor 1A: ‘Geen euforie na laatste fluitsignaal’

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 17:45vr 31-07-2020 om 17:45

Naast Beerschot en Waasland-Beveren krijgt ook OH Leuven een plekje in 1A. De Leuvenaren reageren opgelucht op het nieuws.

Het was een soap van jewelste maar ook OHL mag zich finaal dus opmaken voor eersteklassevoetbal. De club kwam naar buiten met een statement op de clubwebsite. ‘Iedereen die onze club een warm hart toedraagt had uiteraard de promotie op een normalere manier afgedwongen, nu dus geen euforie na het laatste fluitsignaal’, valt er te lezen.

Desalniettemin vinden de Leuvenaren dat ze recht hebben op hun plek in 1A. ‘We verdienen onze plek in de hoogste voetbalklasse, laat daar geen twijfel over zijn. We verdienen dat op basis van een heel erg sterke heenronde, waarin we duidelijk sterken waren dan de tegenstanders.’

Ook OHL-CEO Peter Willems reageerde op het nieuws. "We zijn verheugd maar hadden het toch liever op de sportieve manier afgedwongen. Ook voor King Power en onze voorzitter, die op een prachtige manier het werk van zijn vader wijlen Khun Vichai verderzet, is deze promotie een beloning voor de inspanningen die ze de voorbije jaren hebben geleverd."

OHL staat wel nog voor een bijzonder grote uitdaging, het moet in snel tempo een competitieve kern voor 1A weten samen te stellen. "We gaan de komende weken keihard werken om zo sterk mogelijk voor de dag te komen", besluit Willems ambitieus.    

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is OHL een aanwinst voor 1A?

Ja
57%
Nee
43%
(87 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws