Beerschot-voorzitter dolblij: We kunnen iets betekenen voor 1A

Beerschot-voorzitter dolblij: "We kunnen iets betekenen voor 1A"

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 16:45vr 31-07-2020 om 16:45

De kogel door is door de kerk, het doek is gevallen. Beerschot én Oh Leuven maken volgend seizoen deel uit van 1A. Beerschot-voorzitter Francis Vrancken is in de wolken.

"We zijn héél gelukkig", valt de voorzitter meteen met de deur in huis tegenover Het Laatste Nieuws. "We zijn altijd blijven geloven in de optie om volgend seizoen met 18 ploegen in 1A te spelen, het is een mooie beloning voor alle inspanningen en investeringen van de voorbije jaren."

Beerschot promoveert dus, en moet daarvoor geen promotiefinales spelen. Toch vindt Vrancken de promotie verdiend. "We verdienen onze plaats in 1A gezien het knappe parcours dat de club heeft afgelegd sinds 2013. We kunnen in de toekomst echt iets betekenen voor 1A, de promotie kan ook onze stadionplannen in een stroomversnelling brengen."

Volgens de Vrancken is de huidige kern dan ook klaar voor voetbal op het hoogste niveau. "Er rest ons nog maar heel weinig tijd om voor de start van de competitie versterkingen binnen te halen, maar ook met de huidige kern kunnen we ons manentje staan", aldus een dolblije voorzitter.               

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Beerschot een aanwinst voor 1A?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws