Pro League heeft beslist: achttien ploegen mét mini Play-Offs

Pro League heeft beslist: achttien ploegen mét mini Play-Offs

31-07-2020 15:29 Laatste update: 15:36
158

De Algemene Vergadering heeft dan toch beslist voor een competitieverandering. Zo krijgen we meer teams, maar worden er nog steeds mini Play-Offs afgewerkt.

Onder andere Sporza en Het Laatste Nieuws kondigen aan dat we voortaan met achttien ploegen in Eerste Klasse A zullen spelen. Dat betekent dat Waasland-Beveren, Oud-Heverlee Leuven en Beerschot promoveren. De promotiefinale wordt ook nog gespeeld komende zondag. Eerste Klasse B zal bestaan uit zeven ploegen. Eén ploeg krijgt elke week een bye en moet niet spelen. .

Play-Offs
Ook de Play-Offs blijven, maar niet in de gebruikelijke vorm. De nummers één tot en met vier spelen voor de titel, terwijl de nummers vijf en acht strijden voor een Europees ticket. In het seizoen 2022-2023 keren we terug naar het "normale" competitieformat, met zestien teams in Eerste Klasse A (met Play-Offs met de eerste zes ploegen) en een Eerste Klasse B met acht team.

Mehdi Bayat en vooral CEO Pierre François hoopten nog op een competitie met zestien ploegen, maar kregen een njet te horen. François pleitte ook voor een competitie met zeventien ploegen, maar daar was rechtenhouder Eleven Sports helemaal geen fan van.