Virton gaat in de aanval en klaagt Charleroi en Union aan

Virton gaat in de aanval en klaagt Charleroi en Union aan

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 14:03vr 31-07-2020 om 14:03

Virton is helemaal niet opgezet met de gang van zaken. Het haalde al flink uit naar de Pro League, maar viseert nu ook Union en Charleroi. Die clubs haalden de voorbije dagen spelers weg bij Virton. Niet naar de zin van de club.

Virton greep naast een proflicentie, maar wil er alles aan doen om die toch te bemachtigen. Inmiddels hebben enkele spelers wel besloten om de club te verlaten. Union profiteerde daarvan en haalde Anthony Moris en Loïc Lapoussin. Charleroi trok dan weer Lucas Ribeiro aan. Niet naar de zin van Virton, dat op de clubsite uithaalt naar beide clubs.

'Union en Charleroi hebben spelers van Virton gecontracteerd in schending van de Belgische rechtsregels en de reglementen van de KBVB en de FIFA', geeft Virton aan.  Bondsvoorzitter Mehdi Bayat wordt ook geviseerd. 'Hij aarzelt niet om openlijk de reglementen te schenden van de federatie waar hij zelf voorzitter van is, als het goed uitkomt voor de club die hij bestuurt'

Virton gaf ook aan dat het Union en Charleroi in gebreke heeft gesteld en een som vraagt voor de vertrokken spelers. Zo zou Charleroi 350.000 euro moeten betalen. Als dat niet gebeurt, trekt Virton naar de FIFA, het BAS 'of gelijk welke andere bevoegde rechtbank', aldus de club.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws