Opvallend: Bij competitie met 18 ploegen moét competitiestart uitgesteld worden

Opvallend: Bij competitie met 18 ploegen moét competitiestart uitgesteld worden

31-07-2020 13:13 Laatste update: 13:20
39

De competitie in België ondergaat mogelijk een bijzonder grote verandering. Op de Algemene Vergadering beslist men momenteel of er volgend seizoen met meer dan zestien ploegen wordt gespeeld. Maar dat kan ook voor extra weken zonder voetbal zorgen.

Enkele weken geleden maakte men de kalender voor komend seizoen bekend. Dat was een kalender met daarin zestien ploegen, die aan de competitie gingen beginnen op 7 augustus. De kans bestaat echter dat we volgend seizoen een competitie van zeventien of achttien ploegen gaan krijgen. Eén probleem: dan kan de competitie helemaal niet op 8 augustus beginnen.

In het bondsreglement van de KBVB staat namelijk dat de kalender voor het nieuwe seizoen minstens veertien dagen voor de start bekend gemaakt moet worden. Aangezien we nu amper zeven dagen verwijderd zijn van het nieuwe seizoen, zal de competitiestart dus uitgesteld moeten worden voor de Belgische clubs. We kunnen dan ten vroegste op 14 augustus opnieuw beginnen met competitievoetbal.

Vrijdag beslist men op de Algemene Vergadering of we volgend seizoen met achttien ploegen voetballen. Dan wordt het dus ook duidelijk of we laten aan het seizoen zullen moeten beginnen.