UPDATE: 'Eerste Klasse A met achttien ploegen én Play-Offs'

UPDATE: 'Eerste Klasse A met achttien ploegen én Play-Offs'

31-07-2020 12:14 Laatste update: 15:14
142

De Raad van Bestuur heeft vrijdagmiddag samen gezeten. Daar werd onder andere over de nieuwe competitie gesproken. Het zou ook weleens voor een grote competitieverandering kunnen zorgen.

Zo meldt Het Laatste Nieuws dat na de Raad van Bestuur bleek dat de voorkeur uitgaat om de competitie te veranderen naar achttien clubs. Dat betekent dus dat Waasland-Beveren niet degradeert, maar ook Oud-Heverlee Leuven en Beerschot promoveren. De meeste topclubs in België vonden dat de meest haalbare optie.

Onder andere Pierre François, CEO van de Pro League, en Mehdi Bayat, voorzitter van Charleroi, hoopten nog medestanders te kunnen vinden voor een competitie met zestien teams. We lijken echter naar een competitie van achttien ploegen te gaan. Al is het nog afwachten wat er beslist wordt op de Algemene Vergadering, die vrijdagmiddag doorgaat.

Update: Ook Sporza meldt de mogelijke verandering van de Pro League. Het geeft aan dat een competitie van zestien in de prullenmand werd gegooid. De Algemene Vergadering van de Pro League moet nu beslissen over een competitie van zeventien of achttien ploegen.

Update: We gaan mogelijk naar een competitie met achttien clubs, waardoor Beerschot en Oud-Heverlee Leuven zeker zijn van promotie. Een promotiefinale is in principe dus overbodig, al klinkt het bij Het Laatste Nieuws dat die wedstrijd sowieso wordt gespeeld. Zo wil men latere juridische herrie vermijden.

Update: Er werd tijdens de Algemene Vergadering al voor één eerste keer gestemd over een competitie met zeventien of achttien ploegen. Die eerste stemming leverde niets op, weet Het Laatste Nieuws. Zowel het voorstel voor zeventien teams als achttien teams werd weggestemd.

Update: Er zou nu toch consensus komen over het aantal ploegen in Eerste Klasse A. We gaan naar een competitie met achttien ploegen, met daarin dus Waasland-Beveren, Beerschot én Oud-Heverlee Leuven. Het is echter nog niet duidelijk of er ook Play-Offs worden afgewerkt. In 1B krijgen we dan zeven ploegen, met elke week één ploeg die een bye krijgt. Dat meldt Sporza.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is er tijdens de Algemene Vergadering een akkoord bereikt over het nieuwe seizoen. Dat zal met achttien ploegen zijn én Play-Offs. We krijgen dus een bijzonder drukke kalender.