Nieuw voorstel voor zestien clubs op til: Ze zijn heel inventief bij Pro League

Nieuw voorstel voor zestien clubs op til: "Ze zijn heel inventief bij Pro League"

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 10:24vr 31-07-2020 om 10:24

Het is nog maar eens D-Day voor het Belgische voetbal. Vrijdagmiddag verzamelt de Pro League voor een nieuwe Algemene Vergadering, waar het competitieformat voor het nakende kampioenschap bepaald moet worden. Hoewel Waasland-Beveren donderdag een belangrijke slag thuis haalde, denkt Joseph Allijns niet dat de Pro League zomaar zal zwichten.

"Een competitie met 16 ploegen kan nog, want ze zijn heel inventief bij de Pro League", aldus de ex-voorzitter van KV Kortrijk bij Sporza. "Ik ben er nog niet zo zeker van dat Waasland-Beveren een gewonnen zaak heeft. De Pro League zal er alles aan doen om de competitie aan te vatten. Het zou van hoogmoed getuigen om de beslissing van een hogere overheid naast zich neer te leggen. Als je een vonnis hebt, moet je daar respect voor hebben. Maar ik vrees dat het opnieuw naast zich zal worden neergelegd." 

"Al die problemen konden worden vermeden door het voorstel van de werkgroep binnen de raad van bestuur te aanvaarden", herinnert Allijns zich. "Dat was een competitie met achttien ploegen. Je geeft dan wel een cadeautje aan wat ploegen, maar je wordt nu eenmaal geconfronteerd met een coronacrisis, waar je geen vat op hebt. Persoonlijk hoop ik voor het Belgische voetbal dat ze voor achttien ploegen kiezen. Als ze in de toekomst dan nog naar zestien ploegen willen, kunnen ze geleidelijk aan afbouwen. Drie zakkers volgend seizoen is ook niet eerlijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws