Vandenbempt verrast: 'Men denkt aan competitie met W-Beveren en annulering 1B'

Vandenbempt verrast: 'Men denkt aan competitie met W-Beveren en annulering 1B'

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 19:01do 30-07-2020 om 19:01

Door de uitspraak van de rechtbank is het niet duidelijk wat er met de Belgische competitie zal gebeuren. Beginnen we er volgende week toch aan? En is dat dan met zestien clubs? Peter Vandenbempt geeft zijn kijk op de zaken.

"De Algemene Vergadering van morgen zal veel duidelijk moeten maken, maar toch is het verre van zeker dat de competitie volgende week van start kan gaan, ook gelet op de coronamaatregelen in de provincie Antwerpen", klinkt het bij Sporza.

Hervorming van de competitie
De competitie kan mogelijk nog grondig hervormd worden. "Welke opties liggen nu op tafel? Ten eerste is er beroep mogelijk tegen de uitspraak van de ondernemingsrechtbank, maar dat is niet in kortgeding. In het allerbeste geval is er dan een uitspraak in september. Daar zijn ze natuurlijk niet mee gediend", vertelt hij.

"In de wandelgangen was de voorbije dagen al te horen dat er een nieuwe kalender opgesteld zou worden, mét Waasland-Beveren maar ook met een annulering van de competitie in 1B", verrast Vandenbempt. "Dat wil zeggen dat de match tussen OH Leuven en Beerschot plots overbodig wordt, want er is geen stijger naar 1A." Dan zouden Oud-Heverlee Leuven en Beerschot meer dan waarschijnlijk naar de rechtbank stappen.

Al is er nog een andere optie. "Een andere mogelijkheid is dat Waasland-Beveren erbij komt en we een onwaarschijnlijke competitie met zeventien krijgen, waarbij elke ploeg eens een weekend vrij is. Daar is geen meerderheid voor te vinden in het profvoetbal en ook rechtenhouder Eleven Sports liet weten dat dat voor hen onmogelijk is", vertelt Vandenbempt.

"De meest logische conclusie zou moeten zijn dat er morgen enkele mensen hun ego's opzij zetten en ze beslissen om een competitie met 18 te doen, desnoods voor 1 seizoen, waarna na dat ene seizoen wel twee of drie ploegen moeten degraderen", besluit Vandebempt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten we naar een competitie met 18 ploegen?

(712 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws