Pro League en Waasland-Beveren reageren na uitspraak van rechtbank

Pro League en Waasland-Beveren reageren na uitspraak van rechtbank

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 17:56do 30-07-2020 om 17:56

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 18:35do 30-07-2020 om 18:35

De Pro League heeft gereageerd na de uitspraken van de Voorzitter van de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. Die gaf aan dat Waasland-Beveren moest opgenomen worden in de kalender voor het nieuwe seizoen. Dreigt de competitie daardoor uitgesteld te worden?

'De Pro League en de KBVB nemen akte van de uitspraak van de Voorzitter van de ondernemingsrechtbank van Dendermonde in het kort geding ingeleid door KVRS Waasland-Sportkring Beveren vzw', valt te lezen op de officiële kanalen van de Pro League.

'De Pro League bevestigt, zoals reeds aangegeven tijdens de zitting en conform de beslissing van de rechter in kort geding, dat de kalender voor het profvoetbal voor het seizoen 2020-2021, zoals voorgesteld op 8 juli 2020, vanaf dit ogenblik zonder gevolg is', aldus het voetbalorgaan.

Vrijdag zit de Algemene Vergadering nog eens samen. 'Zoals reeds voorzien, wordt tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League van 31 juli de beslissing met betrekking tot de sportieve gevolgen van de beëindiging van de competitie in 1A  behandeld', besluit men.

Waasland-Beveren
Bij Waasland-Beveren is men ervan overtuigd, het zal volgend seizoen in Eerste Klasse A spelen. 'Volgens advocaat Tom Rombouts kan er thans dan ook enkel een beslissing worden genomen waarbij er minstens zeventien ploegen dienen aan te treden in 1A met steeds de aanwezigheid van W-B', reageert men op de clubsite.

'De P.L. en de K.B.V.B. kunnen niet Oost-Indisch doof blijven voor het oordeel van de BMA, het BAS, de kortgedingrechter en de bijdrage van de referendaris bij het Grondwettelijk Hof.  De P.L. en K.B.V.B. hebben nu reeds in elke procedure bakzeil gehaald zodat eindelijk de redelijkheid mag beginnen zegevieren. We zullen de strijd blijven verderzetten in het belang van Waasland-Beveren', schrijft men.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Waasland-Beveren in 1A blijven?

(566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws