Debuterende Juventus-Belg: Soms moet je risico’s nemen in het leven

Debuterende Juventus-Belg: "Soms moet je risico’s nemen in het leven"

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 16:15do 30-07-2020 om 16:15

Voor Juventus was de verliespartij tegen Cagliari eentje om snel te vergeten, voor Daouda Peeters was het echter een memorabele avond. Onze landgenoot maakte zijn de buut voor de Italiaanse grootmacht uit Turijn.

De naam Daouda Peeters mag bij veel supporters dan geen belletje doen rinkelen, de verdedigende middenvelder wist tegen Cagliari wel als eerste Belg ooit speelminuten te maken bij Juventus. Een historisch moment, en misschien wel de ontdekking van een nieuw Belgisch voetbaltalent.

Sinds 2018 speelt Peeters in Italië, eerst nog bij Sampdoria, daarna bij Juventus. Een overstap die hij zich nog geen enkel moment heeft beklaagd. "Het begin was zeker niet gemakkelijk, maar soms moet je risico’s nemen in het leven", citeert Sporza een interview van Peeters tegenover RTV. Als extra toetje mag de jonge middenvelder dagdagelijks met absolute wereldsterren trainen.

"Het zijn allemaal wereldsterren, maar ook je ploegmaten. Je moet daar nuchter onder blijven. Het loopt goed, ik voel me ook steeds beter in de groep", aldus Peeters. "Ik kom ook heel goed overeen met Mathijs De Ligt, ook omdat we Nederlands spreken natuurlijk. Ook met Chiellini en Bonucci heb ik een goeie band. Ze begeleiden me zeer goed."

En dan is er natuurlijk nog ene Cristiano Ronaldo, topvedette maar ook ploegmaat van Peeters. "In het begin was het fascinerend, een heel speciale verschijning. Als jonge speler is het onwaarschijnlijk om met zo iemand te kunnen trainen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Peeters op termijn een basisspeler bij Juventus?

(42 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws