Nieuwe nummer negen van Gent: Ambitieuze club die van de titel droomt en Europa

Nieuwe nummer negen van Gent: "Ambitieuze club die van de titel droomt en Europa"

30-07-2020 14:44 Laatste update: 14:59
4

KAA Gent heeft haar nieuwe nummer negen gevonden. Tim Kleindienst maakt de overstap van FC Heidenheim, dat net niet promoveerde uit de 2.Bundesliga. De Buffalo's zijn opgetogen met hun kersverse aanwinst, maar dat gevoel is volledig wederzijds.

Bij zijn aankomst legde Kleindienst meteen uit waarom hij voor een verhuis naar ons land heeft gekozen. "Met AA Gent vind ik een enorm ambitieuze club die van de titel droomt en het is prachtig dat ik ook Europa in kan met deze club", noemt de spits zijn twee voornaamste drijfveren bij Het Nieuwsblad. Vorig seizoen trof hij veertien keer raak voor Heidenheim, plus nog eens twee keer in de verloren promotiefinale met Werder Bremen.

Niets dan blije gezichten dus, al sukkelt Kleindienst momenteel wel nog met een blessure. "Mijn knie voelt nu heel goed aan en ik zal keihard werken om zo snel mogelijk fit te raken. Hopelijk kan ik binnen een tweetal weken al aansluiten bij de groepstraining", is de aanvaller optimistisch. De competitiestart, als die er al snel komt, zal de Duitser dus wel aan zich moeten laten voorbijgaan.

Nadien verwachten de Buffalo's veel van Kleindienst, onder meer omdat ze naar verluidt zo'n 3,5 miljoen euro op tafel legden. Overigens ging Gent eerder al winkelen in Heidenheim met de komst van Niklas Dorsch.